
Gari (がり)
Vores syltede ingefær bruges som ganerenser mellem forskellige smage og indslag, og er et must have til når man spiser sushi. Ordet gari kommer fra det japanske onomatopoietisk "gari-gari"; den knasende lyd, når man tygger ingefær.
Der lægger en masse kræfter bag vores ingefær, men resultatet taler for sig selv, og vi føler at det er alt besværet værd.
Har i smagt vores gari?
Se vores video og følg instrukserne her.
Her er vores fremgangsmåde:
Skræl ingefæren og skær i tynde skiver.
Blancher ingefæren i kogende vand i 10 sekunder og køl bagefter ned i en skål med koldt vand.
Dræn vandet fra ingefæren og hæld rigeligt fintsalt over.
Salt den under pres i 1,5 time. Skyl derefter alt salten væk, og lad ingefæren dryppe helt af.
Lav en syltelage bestående af 3 dele eddike og 1 del sukker.
Kog lagen op og hæld over ingefæren mens den stadig er meget varm.
Lad det trække i et par timer, og hold det efterfølgende på køl.
Comments