top of page
Search

Opskrift: Ponzu sauce med citron


Sashimi with fish and dressed with lemon ponzu
Sashimi med ponzu

Servér ponzu med sashimi eller grøntsager.

Ponzu opskrift:

Grundopskrift på citron ponzu.

Soja 100 ml

Mirin 50 ml

Citronsaft 20-30 ml eller ca. mængden af saft fra en hel citron*.

- Kom mirin i en gryde, og bring det i kog et øjeblik, så mirinen tykner.

- Lad mirinen køle af, og tilsæt soja og citronsaft.

*I stedet for citron kan du også tilsætte eller erstatte andre citrusfrugter, såsom yuzu, sudachi, lime eller kabosu.

Du kan også tilsætte dashi for at lave en mere umami-rig ponzu.


Variation af opskriften:

Citronponzu med dashi.

Soja 100 ml

Mirin 50 ml

Citronsaft 20-30 ml eller ca. mængden af saft fra en hel citron.

Dashi 75 ml


Opskrift: Dashi

600 ml blødt vand

Et stykke tørret kombu-tang - ca. 5 x 5 cm.

En generøs håndfuld Katsuobushi


- Kom vand i en gryde, og bring det op lige under kogepunktet, omkring 80-90 grader - Tilsæt den tørrede kombu.

- Skru ned til lav varme, og lad det stå og trække i 1 time.

- Fjern kombu, og bring det igen op til lige under kogepunktet, og tilsæt katsuobushi.

- Lad det trække i 15 minutter, og dræn dashi gennem en fin sigte.


Frisklavet dashi er bedst, men det kan holde sig på køl i ca. 1 uge eller fryses ned til senere brug.

*Du kan også bruge produkter af typen instant dashi i stedet for en dashi lavet fra bunden.

bottom of page