Servér ponzu med sashimi eller grøntsager.
Ponzu opskrift:
Grundopskrift på citron ponzu.
Soja 100 ml
Mirin 50 ml
Citronsaft 20-30 ml eller ca. mængden af saft fra en hel citron*.
- Kom mirin i en gryde, og bring det i kog et øjeblik, så mirinen tykner.
- Lad mirinen køle af, og tilsæt soja og citronsaft.
*I stedet for citron kan du også tilsætte eller erstatte andre citrusfrugter, såsom yuzu, sudachi, lime eller kabosu.
Du kan også tilsætte dashi for at lave en mere umami-rig ponzu.
Variation af opskriften:
Citronponzu med dashi.
Soja 100 ml
Mirin 50 ml
Citronsaft 20-30 ml eller ca. mængden af saft fra en hel citron.
Dashi 75 ml
Opskrift: Dashi
600 ml blødt vand
Et stykke tørret kombu-tang - ca. 5 x 5 cm.
En generøs håndfuld Katsuobushi
- Kom vand i en gryde, og bring det op lige under kogepunktet, omkring 80-90 grader - Tilsæt den tørrede kombu.
- Skru ned til lav varme, og lad det stå og trække i 1 time.
- Fjern kombu, og bring det igen op til lige under kogepunktet, og tilsæt katsuobushi.
- Lad det trække i 15 minutter, og dræn dashi gennem en fin sigte.
Frisklavet dashi er bedst, men det kan holde sig på køl i ca. 1 uge eller fryses ned til senere brug.
*Du kan også bruge produkter af typen instant dashi i stedet for en dashi lavet fra bunden.
Comments