Svampe Gyoza Opskrift
Vores go-to gyoza er med svampe - både østershatte, tørrede shiitake og også tang, som giver en fantastisk umami-fyldt grøntsagsbaseret version.
Disse delikate bidder steges først på panden for at få en sprød bund og dampes derefter, hvilket giver en perfekt blanding af teksturer.
Fyld:
Svampe
Kål
Ingefær
Hvidløg
Sesamolie
Sake
Soja
Salt
Tørrede shiitake-svampe
Tørret tang
Gyoza-skind
Dipsauce - serveres ved bordet:
- Soja
- Riseddike
- Layu chiliolie
Fremgangsmåde:
1. Skær eller riv svampene i stykker, og steg eller bag dem gyldne ved ca 225°C.
2. Skær kålen i små stykker, gnid den med salt, og lad den trække i 15 min. Pres væsken ud.
3. Riv ingefær og hvidløg.
4. Bland svampe, kål, ingefær, hvidløg, sesamolie, sake, soja, salt, tang og tørrede shiitakesvampe i en skål.
5. Steg en lille smule for at tjekke saltniveauet; juster smagen, hvis det er nødvendigt, med fx mere ingefær.
6. Fyld og fold gyoza, og dæk med et fugtigt håndklæde.
7. Steg gyoza, indtil de er gyldne; tilsæt vand, dæk til, og lad vandet dampe væk.
8. Når vandet er fordampet, er gyoza færdig.
Commentaires