top of page
Søg

Opskrift: Svampe Gyoza

Stegte og dampede vegetariske svampe gyoza
Vegetariske svampe gyoza
Svampe Gyoza Opskrift

Vores go-to gyoza er med svampe - både østershatte, tørrede shiitake og også tang, som giver en fantastisk umami-fyldt grøntsagsbaseret version.

Disse delikate bidder steges først på panden for at få en sprød bund og dampes derefter, hvilket giver en perfekt blanding af teksturer.

Fyld:
  • Svampe

  • Kål

  • Ingefær

  • Hvidløg

  • Sesamolie

  • Sake

  • Soja

  • Salt

  • Tørrede shiitake-svampe

  • Tørret tang

  • Gyoza-skind

Dipsauce - serveres ved bordet:

- Soja

- Riseddike

- Layu chiliolie

Fremgangsmåde:

1. Skær eller riv svampene i stykker, og steg eller bag dem gyldne ved ca 225°C.

2. Skær kålen i små stykker, gnid den med salt, og lad den trække i 15 min. Pres væsken ud.

3. Riv ingefær og hvidløg.

4. Bland svampe, kål, ingefær, hvidløg, sesamolie, sake, soja, salt, tang og tørrede shiitakesvampe i en skål.

5. Steg en lille smule for at tjekke saltniveauet; juster smagen, hvis det er nødvendigt, med fx mere ingefær.

6. Fyld og fold gyoza, og dæk med et fugtigt håndklæde.

7. Steg gyoza, indtil de er gyldne; tilsæt vand, dæk til, og lad vandet dampe væk.

8. Når vandet er fordampet, er gyoza færdig.

Sådan folder du gyoza på en flad overflade
Sådan folder du gyoza på den traditionelle måde


Comments


bottom of page