Søg

Dashi // Misosuppe med dansk tang og shiitake svampe

DASHI Basen til miso suppe er dashi, som her laves på shiitake svampe og fingertang/kombu. Læg tørrede shiitake svampe og tørret fingertang i koldt vand natten over. Fjern shiitake svampene fra vandet, og læg dem til side. Bring vandet med fingertangen op til ca. 85 grader, fjern fra varmen og lad trække i 45 min. Afskum jævnligt og fjern til sidst tangen. MISOSUPPE Bring dashi op lige under kogepunktet og rør misopaste i med en spids sigte. Målet er, at den skal smage dejligt igennem af miso uden at være for salt. Så fremgangsmåden er at smage sig frem, indtil man er tilfreds. Man kan med fordel bruge kildevand, hvis man bor et sted, hvor vandet er hårdt. Dashi kan holde sig i køleskabet ca. 1 uge og kan også fryses, hvis nødvendigt. Shiitake svampe skal renses, inden de lægges i vandet. Dette kan med fordel ordnes med en børste. Man kan også lave dashi på andre tang typer, og andre slags svampe. Videoen er filmet og redigeret af Hans Peter Madsen // Flammehav. Følg Flammehav her: https://www.facebook.com/flammehavet/

Kombu, søl, havsalat og andet godt er fra DANSK TANG: https://www.dansktang.dk/ Shiitake svampe er fra BYGAARD: https://www.facebook.com/bygaarddk/ KOMBU TSUKUDANI Efter man har brugt fingertangen og shiitake svampene til at give smag til din dashi kan man nemt også bruge “resterne” til nogle små lækre sideretter eller som toppings til fx. ris. Fingertangen skæres i juliennestave og kommes i en gryde med 1 del soya, ½ del madlavnings sake og ½ del sukker. Lad det simre langsomt til det tykner en smule og tangen har et lidt blødere bid. Afhængigt af tykkelsen på dit tang, tager det ca. 10 til 20 min, før tangen er færdig. Samme fremgangsmåde kan benyttes til svampene, men med følgende opskrift: 1 del soya, 1 del mirin og ½ del sukker. Om Staldkøkkenet I Københavns Grå Kødby ved siden af madinnovationshuset CPH Food ligger Staldkøkkenet. Staldkøkkenet er et transparent rum for madudvikling, der huser aktiviter, der arbejder for at skabe en økonomisk, social og miljømæssig bæredygtig madkultur.

0